facebook dog icon

 

Logo

ZgorajDesno

O podjetju   |   Vizitka   |   Kontakt   |   Vpis

ZASTRUPITEV S STRUPOM ZA PODGANE ALI POLŽE

Fotografija-2382

V naši ambulanti opažamo zadnji mesec pri psih in mačkah povečano število zastrupitev s strupi za podgane ali polže, zato bi želeli opozoriti, da bodite v času, ko se začenjajo dela na vrtovih in njivah, še posebno pozorni na to, kaj počnejo vaši ljubljenčki. Na sprehodih jih imejte pod nadzorom, doma pa morebitne strupe pospravite izven njihovega dosega. Če želite zatirati škodljivce na domačem vrtu, se posvetujte s prodajalci v semenarnah ali kmetijskih zadrugah in izberite sredstva, ki za domače (in divje) živali in za človeka niso nevarna, vendar pa so kljub temu učinkovita.

 

 

Preberi več

TEŽAVE S SKLEPI (Artritisi)

01

Uporaba dodatkov za sklepe, protibolečinskih pripravkov ali izvajanje fizikalne terapije ni nujno vezano na visoko starost živali. Degenerativne spremembe sklepov so namreč lahko posledica poškodb (strganje kolenskih vezi), genetsko pogojenih nesorazmerij v sklepih (displazija komolcev, kolkov), dednih nagnjenj k hrustančnim nepravilnostim (osteohondroza), ... .

 

 

Preberi več

BREJOST PRI PSICAH, POROD IN OSKRBA MLADIČEV (Novo pasje življenje)

 

01

Ste pripravljeni na hitre, male, kosmate tačke? Če ste, kljub temu , da je leglo psičkov nenačrtovano, potem potrebujete nekaj vsaj osnovnih napotkov. Kajti, imeti mladičke, zna zveneti sila prijetno in lahko, saj mama psička naredi vse delo, vendar se v nekaterih primerih lahko zasuče v drugo smer. Zato bodite pripravljeni na izziv že mnogo prej!

Preberi več

ALERGIJA NA HRANO in prehranski alergeni

01

Klinična slika alergije na prehranske beljakovine je slika srbeče kože pri psih ter mačkah.

Hišne živali pojejo v svojem življenju velike količine že pripravljene hrane, katera vsebuje tudi različno (kvalitetnejše hrane najmanj) količino sicer primarno neškodljivih dodatkov (polnila, barvila, konzervansi), ki pa se v telesu ljubljenčka metabolizirajo v drugačne oblike. Slednje lahko delujejo kot molekule, ki jih organizem prepozna za tujek in nanje njegov imunski sistem napadalno odreagira.

Preberi več

VNETJE MEHURJA PRI MAČKAH (Težave z lulanjem)

 


MackiMehurMačke, ki imajo obolenje v področju spodnjih sečil, kažejo enega od ali vse sledeče klinične znake:

  • krvav urin;
  • napenjanje ob lulanju, ki ga lastnik živali večinoma zamenja z neuspešnim napenjanjem na blato, in izločanje majhnih količin urina (po kapljicah);
  • pogosto umivanje v predelu spolovila (posledica pekočega draženja);
  • lulanje na neobičajnih mestih oz. izven mačjega stranišča;
  • (domena mačjih samcev) neuspešno izločanje urina oz. njegova blokada.

Glede na zunanje znake pa ne moremo ločiti posamičnih vzrokov obolenj enega od drugega. Kajti infekcije, tumorji, urinski kamni, ... povzročijo enako klinično sliko. Zato je nujna strokovna pomoč in primerna terapija v čim krajšem času.

Preberi več

Logo

SPECIALIZIRANA AMBULANTA ZA MALE ŽIVALI, KRANJ


DELOVNI ČAS AMBULANTE:

Pon. - Pet. 8:00 - 20:00
Sobote: 8:00 - 12:00


Nedelje, prazniki in izven delovnega časa:
v nujnih primerih, ko gre za življenje vašega ljubljenca, smo dosegljivi na telefonu: 051 / 645 - 409

medico.psi@medicovet.si

Kako do nas

Zemljevid

Medicovet d.o.o.

Kajuhova ulica 23

4000 Kranj

Dog