facebook dog icon

 

Logo

ZgorajDesno

O podjetju   |   Vizitka   |   Kontakt   |   Vpis

BREJOST PRI PSICAH, POROD IN OSKRBA MLADIČEV (Novo pasje življenje)

 

01

Ste pripravljeni na hitre, male, kosmate tačke? Če ste, kljub temu , da je leglo psičkov nenačrtovano, potem potrebujete nekaj vsaj osnovnih napotkov. Kajti, imeti mladičke, zna zveneti sila prijetno in lahko, saj mama psička naredi vse delo, vendar se v nekaterih primerih lahko zasuče v drugo smer. Zato bodite pripravljeni na izziv že mnogo prej!

Preberi več

VNETJE ZUNANJEGA SLUHOVODA (Vneta in boleča ušesa)

 

VnetjeUses1

 

Pasji sluhovod je sestavljen iz navpičnega in vodoravnega dela. Prav ta anatomska posebnost pa psom povzroča nemalo preglavic, saj se odmrli delčki kože (sluhovod je namreč kožna tvorba) in njeni produkti (ušesno maslo) tako veliko težje izločijo po navpični cevki iz sluhovoda na plano.

 

Preberi več

ČOKOLADA IN ZASTRUPITVE Z NJO

Cokolada01

 

 

Čokolada je verjetno najljubši okus in najbolj pogosto uporabljena slaščica med ljudmi. Nastopa v različnih oblikah in koncentracijah. Človeškim predstavnikom godi njen okus ter dejstvo, da sprošča hormone dobrega počutja. Zato jo radi zauživamo pa tudi radi delimo z našimi bližnjimi. Tudi s štirinožci.

Ob tem pa je treba biti posebej previden pri hranjenju čokolade psom. Le-ti še posebej poželjivo pogledujejo lastnika, ki se le redko zmore premagati in odvrniti od hipnotičnega pogleda svojega ljubljenca. Slednji nalogo zelo dobro obvladajo...

Preberi več

NAVIDEZNA BREJOST PSIC (Pasja reprodukcija in pseudogravidnost)

 

BrejostPsic

Preden se lotimo razlage dokaj pogostega stanja nesteriliziranih psičk ter njegovega reševanja, se najprej poglobimo v potek njihovega gonitvenega ciklusa.

Psice postanejo spolno zrele v starosti med šest in osem mesecev (velike pasme nekoliko kasneje) in izoblikujejo individualen vzorec ponavljanja gonitev: večinoma na šest, sedem, tudi osem mesecev. S staranjem živali so periode med posameznimi gonitvami bolj neredne, vendar se ciklusi pojavljajo vse do konca (ni obdobja menopavze). Izjema pravila redne periode dvakrat letno so psi pasme basenji in nekateri sledni, delovni psi, ki imajo gonitve le enkrat na leto.

Preberi več

Logo

SPECIALIZIRANA AMBULANTA ZA MALE ŽIVALI, KRANJ


DELOVNI ČAS AMBULANTE:

Pon. - Pet. 8:00 - 20:00
Sobote: 8:00 - 12:00


Nedelje, prazniki in izven delovnega časa:
v nujnih primerih, ko gre za življenje vašega ljubljenca, smo dosegljivi na telefonu: 051 / 645 - 409

medico.psi@medicovet.si

Kako do nas

Zemljevid

Medicovet d.o.o.

Kajuhova ulica 23

4000 Kranj

Dog