facebook dog icon

 

Logo

ZgorajDesno

O podjetju   |   Vizitka   |   Kontakt   |   Vpis

ZASTRUPITEV S STRUPOM ZA PODGANE ALI POLŽE

Fotografija-2382

V naši ambulanti opažamo zadnji mesec pri psih in mačkah povečano število zastrupitev s strupi za podgane ali polže, zato bi želeli opozoriti, da bodite v času, ko se začenjajo dela na vrtovih in njivah, še posebno pozorni na to, kaj počnejo vaši ljubljenčki. Na sprehodih jih imejte pod nadzorom, doma pa morebitne strupe pospravite izven njihovega dosega. Če želite zatirati škodljivce na domačem vrtu, se posvetujte s prodajalci v semenarnah ali kmetijskih zadrugah in izberite sredstva, ki za domače (in divje) živali in za človeka niso nevarna, vendar pa so kljub temu učinkovita.

 

 

Preberi več

TEŽAVE S SKLEPI (Artritisi)

01

Uporaba dodatkov za sklepe, protibolečinskih pripravkov ali izvajanje fizikalne terapije ni nujno vezano na visoko starost živali. Degenerativne spremembe sklepov so namreč lahko posledica poškodb (strganje kolenskih vezi), genetsko pogojenih nesorazmerij v sklepih (displazija komolcev, kolkov), dednih nagnjenj k hrustančnim nepravilnostim (osteohondroza), ... .

 

 

Preberi več

ALERGIJA NA HRANO in prehranski alergeni

01

Klinična slika alergije na prehranske beljakovine je slika srbeče kože pri psih ter mačkah.

Hišne živali pojejo v svojem življenju velike količine že pripravljene hrane, katera vsebuje tudi različno (kvalitetnejše hrane najmanj) količino sicer primarno neškodljivih dodatkov (polnila, barvila, konzervansi), ki pa se v telesu ljubljenčka metabolizirajo v drugačne oblike. Slednje lahko delujejo kot molekule, ki jih organizem prepozna za tujek in nanje njegov imunski sistem napadalno odreagira.

Preberi več

BOLHE in težave, ki jih povzročajo

 

Na svetu obstaja več kot 1900 vrst različnih bolh. Pri hišnih živalih imamo (na srečo) težave le z eno od njih. To je mačja bolha, ki pa zajeda ne le na mačkah, temveč tudi na psih, kuncih, činčilah, hrčkih,... . Bolhe niso le nadloga, saj povzročajo huda obolenja in celo smrt. Zato se jih moramo lotiti pravočasno, še preden se vidno namnožijo, in jih z učinkovitimi sredstvi uničiti, ko so še šibke. Ne podcenjujmo jih!

Preberi več

UŠESNE GARJE (Srbeča ušesa)

UsesneGarjeVečina ljudi je že slišala za parazitsko vnetje sluhovodov, ki ga povzročajo kolonije ušesnih garij (Otodectes cynotis) pri mačkah, manjšina pa najbrž o vnetju, ki ga garjavci povzročajo tudi pri psih, še ni slišala. Teh malih pajkovcev se drži slab sloves: povzročajo kronične infekcije, ki zahtevajo dobro začetno diagnostiko ter se ob nepravilnem in prekratkem zdravljenju zelo rade ponavljajo, spremljajo pa jih tudi bakterijska in glivična obolenja, ki vso situacijo še komplicirajo.

Zato nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja.

 

Preberi več

Logo

SPECIALIZIRANA AMBULANTA ZA MALE ŽIVALI, KRANJ


DELOVNI ČAS AMBULANTE:

Pon. - Pet. 8:00 - 20:00
Sobote: 8:00 - 12:00


Nedelje, prazniki in izven delovnega časa:
v nujnih primerih, ko gre za življenje vašega ljubljenca, smo dosegljivi na telefonu: 051 / 645 - 409

medico.psi@medicovet.si

Kako do nas

Zemljevid

Medicovet d.o.o.

Kajuhova ulica 23

4000 Kranj

Dog